Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خوزستان، همایش «بیماری‌های معنوی قلب و درمان آنها» شب گذشته، 29 اردیبهشت‌ماه از سوی اندیشکده سبک زندگی اسلامی خوزستان در نمایشگاه قرآن و عترت اهواز برگزار شد.

حجت‌الاسلام حسین عباسی‌اصل، مدیر اندیشکده سبک زندگی در این همایش گفت: انسان‌های زنده از نظر اسلام سه گروه هستند؛ یک گروه مؤمنانند که دارای قلب سالم هستند، یک گروه نیز مسلمانند که هنوز به درجه ایمان نرسیده و قلبشان به سلامت کامل نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دسته سوم نیز کافران و منافقان هستند که از نگاه قرآن دچار مرگ قلب شده‌اند.

اهمیت قلب در قرآن
وی اظهار کرد: اهمیت قلب در قرآن کریم آنقدر زیاد است که خداوند در قرآن کریم فرمود: «لَا يُؤَاخِذُكُمُ اللَّهُ بِاللَّغْوِ فِي أَيْمَانِكُمْ وَلَكِنْ يُؤَاخِذُكُمْ بِمَا كَسَبَتْ قُلُوبُكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ حَلِيمٌ»(بقره، 225) خداوند براساس این آیه فقط با قلب انسان‌ها کار دارد و در روزی که ثروت و قدرت فایده‌ای برای انسان ندارد، تنها قلب است که سرنوشت انسان را تعیین می‌کند.

نشانه‌های قلب بیمار
عباسی‌اصل با تأکید بر اینکه باید در کنار سلامت قلب، سلامتی معنوی آن را نیز مهم بدانیم، به بیان نشانه‌های قلب بیمار پرداخت و گفت: پیامبران آمده‌اند ما را با بیماری‌های قلبی آشنا کنند و راه درمان آن را به ما بگویند. نشانه قلب بیمار در عرصه اخلاق شهوت‌مداری است. آیه 32 سوره احزاب: «فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ» بیانگر این موضوع است، کسی که قلبش بیمار است، اهل شهوت است.

این مدرس سبک زندگی ادامه داد: در عرصه‌های اجتماعی طبق آیات قرآن افرادی که بیماری قلبی دارند اهل شایعه هستند و در عرصه اعتقادی خیلی زود دچار شک و شبهه می‌شوند، در عرصه سیاسی نیز شوق پیوستن به مخالفان دین را دارند؛ اینها نشانه‌هایی است که برگرفته از آیات قرآن است.

عباسی‌اصل با اشاره به بیماری‌های قلبی مطرح شده در قرآن کریم گفت: در قرآن کریم از بیماری‌هایی چون «قساوت»، «ختم»، «طبع» و ... برای قلب یاد شده است. باید نشانه‌های این بیماری‌ها را بشناسیم چرا که با یکدیگر فرق دارند.

به گفته وی سه عامل مهم و کلان که باعث مرگ قلب می‌شود شامل هواپرستی، هم‌نشینی با افراد ناباب و هرزه‌گویی است.

چه کنیم قلبمان زنده شود
این محقق سبک زندگی در پاسخ به این سؤال که چه کنیم قلبمان زنده شود با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: ارتباط با طبیعت و مشاهده پیچیدگی‌های آفرینش کمک می‌کند قلب ما زنده شود. مشاهده نظم موجود در عالم ما را به خدا می‌رساند: «أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَتَكُونَ لَهُمْ قُلُوبٌ يَعْقِلُونَ بِهَا أَوْ آذَانٌ يَسْمَعُونَ بِهَا»(حج، 46): آيا در زمين گردش نكرده‏ اند تا دلهايى داشته باشند كه با آن بينديشند يا گوشهايى كه با آن بشنوند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از راه‌های زنده کردن قلب ارتباط با قرآن است. قرآن کریم می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَشِفَاءٌ لِمَا فِي الصُّدُورِ»(یونس، 57) به گفته خداوند قرآن درمان تمام دردهای معنوی قلب است. عامل سوم ارتباط با اهل ذکر است: «فاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ»(نحل، 43). این ارتباط باعث می‌شود که ورودی دل‌های ما باز بماند. مطالب جدیدی یاد بگیریم و قلب خود را سیراب کنیم.

وی در پایان نشانه‌های مؤمن را آرامش در سختی‌ها و بحران، مرگ‌طلبی و حق‌پذیری عنوان کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خوزستان فعالیت های قرآنی اندیشکده سبک زندگی اسلامی قرآن کریم نمایشگاه قرآن ماه رمضان قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۸۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، طرح جدید اداره امور مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با عنوان «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید، اتمام حفظ و یادآوری حفظیات قرآنی به ۶ زبان عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، مالایی و هوسایی است و پس از یادگیری کامل، گواهینامه و اجازه قرائت با سند متصل از سوی معلمان دارای مجوز در علم قرائت به قرآن‌آموزان اعطا می‌شود. این خدمت با هدف اینکه مرجع نخست در آموزش قرآن کریم باشد، راه‌اندازی شده است.

مقرأة الحرمین با هدف سهولت در آموزش کتاب خدا و یادگیری ترتیل قرآن برای کسانی که تمایل دارند در هر زمان و مکانی با استفاده از فناوری جدید و اجرای بهترین روش در آموزش قرآن کلام وحی را فرا بگیرند، اجرا می‌شود و به حجاج و عمره‌گزاران نیز فرصت آموزش قرائت صحیح قرآن کریم را می‌دهد و به آنان گواهینامه و اجازه قرائت اعطا می‌کند.

این پروژه دارای برنامه‌های متعدد آموزشی از جمله تصحیح قرائت، حفظ، یادآوری محفوظات، یادگیری تجوید، اصول قرائات، جلسات تلاوت قرآن، پیگیری آموزشی و جلسات پخش زنده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی